top of page
servlet.png
unnamed_edited.jpg

NFT #1 ISRAEL

מרכז מצוינות הבלוקצ'יין של הלשכה לטכנולוגיות מידע בישראל, בשותפות ACT Shenkar מציגים כנס NFT הראשון בישראל

הכנס התקיים בתאריך ה-7.7.21 במכללת "שנקר - הנדסה. עיצוב. אמנות." ואון-ליין (בפורמט היברידי)

Image by Markus Spiske

מה זה NFT ולמה כולם מדברים על זה?

שלום וברוכים הבאים לעולם ה-NFT.

NFT - הינו יחידת ערך דיגיטלית או אסימון חסר תחליף - הוא נכס דיגיטלי מאומת בטכנולוגיית בלוקצ'יין, הבלוקצ'יין היא רשת של מחשבים המתעדת עסקאות והעברות, ומעניקה לקונים הוכחת בעלות ואסמכתא לבעלות על קובץ מסויים שיכול להיות טקסט (מאמר) ציור, תרשים, שיר, סרטון או נדל"ן דיגיטלי בעולם מדומיין. ​

שוק ה-NFT טבעי לתיעוד נכסים דיגיטליים אך מאפשר הוכחת בעלות גם לחפצים בעולם הפיזי (אפנת עילית, מוצרי יוקרה ואפילו מכוניות) על ידי יצירת תיעוד שלהם בעולם הדיגיטלי והגדרתם כ Digital Twin. הטמעת הייצוג הייחודי NFT, על גבי הבלוקצ'יין מאפשר לייצר אסמכתא ברורה, מאובטחת ואמינה של בעלות על הנכס ופותח אפשרות למסחר בנכסים אלה שעד היום לא הייתה בנמצא בכלכלה היצירתית.

הכנס יעסוק באספקטים הטכנולוגיים, בפלטפורמות NFT, באספקטים אמנותיים, עסקיים וחברתיים של הטכנולוגיה. מרצים מארץ והעולם יציגו use cases, אתגרים, אפשרויות, תובנות ראשונות וכיוון המגמות העתידיות.

קהל היעד של הכנס כולל אנשי עסקים ומשפט, מהנדסים, מעצבים, אמנים, ונציגי מוסדות אמנות (גלריות, מוסדות חינוך, מוזיאונים, אספנים, סוכנים ועוד) אנשי טכנולוגיה מתחום הבלוקצ'יין ומתחומים טכנולוגיים נוספים, סטודנטים וקהל רחב. ​

דוברים

דוברים

תכנית הכנס

לו"ז

09:30

התכנסות והרשמה

מכללת שנקר
ידע עם 8,
רמת-גן

11:00

א'-ב' של NFT

גיא בהט

13:40

עתיד ה-NFT

פאנל - טזוס,Niio וגרפיטי

 

מנחה: ד"ר איל גרוס

  • אפרת קאופמן

  • רוב אנדרס

10:00

פתיחה

פרופ' שיזף רפאלי

נשיא
שנקר הנדסה. עיצוב. אמנות.

11:30

NFT בראי החוק

פאנל

מנחה: ד"ר מילי פרי​נ

  • עו"ד אמיר בושינסקי

  • עו"ד אריאל יוספי - הרצוג, פוקס, נאמן

  • רונן סימן טוב, IBM

14:10

יישומי NFT

פאנל

מנחה: ד"ר ורד פנואלי

  • מירב הראל

  • רועי דרהי

  • אדר 'נתנאל אלפסי

  • יעל תמר

10:10

ברכות

מר אלי פרנק

נשיא - הלשכה לטכנולוגיות המידע בישראל

12:00

NFT in Music

פאנל

מנחה: נאוה סברסקי סופר

  • עו"ד אייל ברוק

  • שרון מולדאבי

10:20

תכנית הכנס

ד"ר מילי פרי

12:30

הפסקה

הפסקה

10:30

עתיד הנכסים הלא פיזיים

ד"ר רועי צנזה

13:00

NFT in Art & New Media

פאנל

מנחה: נמרוד אסטרחן

"מחוות אסימון - אמנות ו NFT"

  • נילי לרנר

  • שירלי שור

  • בן בנחורין

פאנל
NFT in Art & New Media

NILIcoins
ה-NFT הראשון כאמנות

הממשות בקיום הייחודי של האובייקט הקריפטוגרפי מהווה את החסם המנטלי-קונספטואלי העיקרי בדרך להטמעת הקיום הווירטואלי כחלק בלתי נפרד מהקיום הפיזי. מה היא בעצם מהותה של הממשות ומה החוקיות שמייצרת אותה הנה השאלה שעומדת ביסוד פרויקט NILIcoins , סדרת מטבעות שהונפקו בשנת 2014 על גבי הביטקוין באמצעות הפלטפורמה הראשונה שאפשרה יצירת טוקנים ייחודיים מבוססי נתונים ( NFT). התשובה כפי שמתבטאת בעבודה הנלוות על גבי הרשת החברתית Bitcointalk נמצאת בבחינה מחודשת של אותן שאלות שהועלו על ידי גדולי אמנות הפופ ואמנות הניכוס לגבי ייחודיות המקור והבעלות עליו. הצורך להתמודד עם השאלה הזו בכל הגזרות, החוקית, הקונספטואלית, הפיננסית והערכית. הנה חלק מהמוטיבציה העומדת בסיס בחירת השמות והייצוג של המטבעות.

thumbnail_Image 1_edited_edited.jpg

נילי לרנר

עולם חדש מופלא- אומנות, קריפטו ובלוקצין

שירלי שור אומנית ניו-מדיה. משתמשת בכלים טכנולוגים כדי ליצור שפה אומנותית ייחודית. הדימויים שמתהווים בזמן אמת וכתובים בשפת קוד מציעים לצופה התבוננות אל תוך תהליכים דינמיים בילתי פוסקים. תואר ראשון בתולדות באומנות ופילוסופיה, אוניברסיטת תא. תואר שני Information Art, אוניברסיטת סן פרנסיסקו. שור מציגה עם גלריית ברייס וולקוביץ, ניו-יורק, גלריית פולה אנגלים, סן -פרנסיסקו, וגלריית זימאק, תא.  העבודות שלה באוספים פרטיים חשובים, ובאוספי מוזיאונים כמו מוזיאון לאומנות מודרנית, סן פרנסיסקו, המוזיאון היהודי, ניו-יורק, מוזיאון לאומנות ברקלי, קליפורניה ועוד.. בין השטר העבירה באופן שותף הרצאות אורח וסדנאות אומן באוניברסיטת ברקלי וסטנפורד.

15355829_1130048637108230_580270340055801186_n_596_edited.jpg

שירלי שור

על פירמידת הקריפטו-ארט ובעיות אחרות

בשנה האחרונה ראינו כיצד ה-nft חדר למיינסטרים, וכמעט כל אמנ.ית (דיגיטלי?) רוצה להרוויח מהאפשרויות החדשות.למרות ההתלהבות העצומה מהטכנולוגיה המאפשרת ליוצרים ויוצרות עצמאיים אפיקי הכנסה שהם לא יכלו לדמיין, ישנם סימנים רבים המעידים על תופעות הפוכות.מתוקף עבודתי והכרותי עם קהילת האמנות הגדולה בעולם, אציג כמה מחשבות על הנושא.

thumbnail_Image 0.jpg

בן בנחורין

פאנל
עתיד ה-NFT

פלטפורמות חדשות ומבט ביקורתי

IMG-20210610-WA0006_edited.jpg

ד"ר איל גרוס

גרפיטי על הבלוקצ'יין – איך להנציח את האומנות שלך

אסימונים חסרי תחליף (NFT) הביאו לאחרונה בשורה של ממש באפשרויות המסחור של אומנות דיגיטלית. אולם בקרב הציבור רווחות תפיסות מוטעות בדבר המשמעויות של האסימונים עבור יצירות האומנות הקשורות אליהן. בפרט, תכונות כמו הישארות (persistence), זמינות ולפעמים גם מקובעות (immutability), של המדיה עצמה, אינן מובטחות בפלטפורמות הנפוצות ליצירה ומסחר ב-NFT. ברוב המקרים בהן המדיה מאוחסנת בצורה לא מירכוזית (על מנת להבטיח אי-תלות בפלטפורמה), נעשה שימוש במערכת קבצים מבוזרת כמו ה- InterPlanetary File System (IPFS). אולם מערכות קבצים כאלו נחשבות בהגדרתן לזמניות ודורשות פעולות מיוחדות (pinning) שלרוב אינן ננקטות, על מנת להבטיח הישארות. כבר היום ישנן דוגמאות ליצירות שהוטבעו כ-NFT אולם המדיה כבר אינה בנמצא. יתרה מכך הגישה ל-IPFS נעשית לפעמים דרך רשתות הפצת תוכן (CDN) שמציבות הגבלות תעבורה שונות, ובכך פוגעות בזמינות של המדיה. לבסוף, שימוש ב-IPFS כן מבטיח מקובעות של המדיה, שכן כתובת הגישה למדיה נגזרת מתוכנה, אך מדיה "אינטראקטיבית" המכילה קוד תוכל עדיין לשנות את נראותה בצורה בלתי צפוייה.

 

בהרצאה אציג מספר עבודות של אומני ניו-מדיה, המתייחסות בצורה ביקורתית לנקודות אלו, ועושות שימוש ב-NFT לא כמכשיר חוזי אלא כמדיה ליצירה. ההוזלה המשמעותית במחיר יצירת NFT (פי מאות זול יותר) שמאפשר המטבע טזוס, וקלות יצירת החוזים החכמים בו (שורות קוד בודדות), הופכות לבנות קיימא הצעות מימי עבר לקודד את המדיה עצמה בתוך החוזה החכם ולשמור אותה ישירות על הבלוקצ'יין. פעולה זו אשר ניתן לחשוב עליה כסוג של גרפיטי, מארכבת את המדיה לתוך ההיסטוריה החשבונאית של המטבע, ומבטיחה את הישארותה כל עוד המטבע נסחר. בעבודתי xx17n, עשיתי שימוש בגישה זו על מנת להנציח שירים שכתבתי ולהבטיח את הישארותם וזמינותם. הצורך עלה בעקבות נפילה של שרת שמנעה ממני גישה לשירים ששמרתי באינטרנט, ולאחר שהבנתי שדרך השימוש הנפוצה ב-NFT לא תספק את התכונות הנחפצות. בעבודה זו אני מטביע שירים שכתבתי ישירות על הבלוקצ'יין בתוך חוזה חכם שמכיל רק את הטקסט. מכיוון שמדובר בשירה עברית, ולאור מגבלות של טזוס בשימוש בתווים עבריים, פניתי לעזרת הטכניקה הותיקה של leetspeak הידועה בעברית גם כ-"פקאצית", שמחליפה את התווים העבריים בסימני ascii בסיסיים בעלי נרKות גרפ^ת דוNה. כך, השירים זמינים לקריאה בהסתכלות ישירה על הבלוקצ'יין ללא צורך בתוכנה מיוחדת, והם ישארו שם כל עוד המטבע טזוס קיים.

שותפים